18 augustus 2020

40 katten die besloten dat ongehoorzaamheid aan hun eigenaren niet genoeg is, dus tartten ze ook de wetten van de natuurkunde

Door sensationeel
Spread the love

De omvang van kattenvreemdheid is ongekend. Ik bedoel, we weten dat katten zo dramatisch zijn dat ze een Oscar verdienen. Ze houden ervan om op de meest bizarre plekken te slapen, zoals bloempotten en tissuedozen, en soms stopt hun .exe met werken.

Maar wat als ik je vertel dat nieuw bewijsmateriaal aantoont dat onze geliefde pluizenbollen de wetten van de fysica hebben getrotseerd?

Van het stuiteren van de muren om 3 uur ’s nachts als een astronaut in de ruimte tot het oefenen voor een auditie voor het Spider Cat-vervolg, dit zijn de waarnemingen die de zwaartekracht, de snelheid van het licht, de wetten van de mechanica tarten … noem maar op. Zien is geloven en ik beloof je dat je hierna nooit meer op dezelfde manier naar die kat van de buren zal kijken.

1# Vind je me?

2# Luchtacrobaat

3# Vlag

Hier is wat kattengedragster Celia Haddon, die lezingen heeft gegeven over kattengedrag aan de Ruskin Anglia University en Oxford Adult Education, te zeggen heeft over het klimgedrag van onze favoriete viervoeters.

Celia legde uit dat hun klimvermogen neerkomt op een unieke katachtige anatomie. “De klauwen van katten zijn gebogen zodat ze ze kunnen gebruiken om naar boven te klimmen. Ze zijn intrekbaar, dus katten lopen zonder dat hun klauwen de grond raken, maar ze laten ze uitsteken om te klimmen. ”

Bovendien helpen de klauwen katten om zich op oppervlakken vast te houden. “Ze kunnen daarom recht omhoog klimmen, als er iets is waar ze hun klauwen in kunnen krijgen, zoals een boomstam of een muur die niet te glad is.” Dat gezegd hebbende, voegde Celia eraan toe dat “een volledig glad oppervlak van 90 graden een te grote uitdaging zou zijn.”

4# Autokat

5# Plakkende kat

6# Ondersteboven kat

Katten zijn ook beruchte springers die de lucht zouden kunnen bereiken als ze dat wilden. De kattengedragsdeskundige zei dat “ze vanuit stilstand zes keer of meer hun eigen lengte kunnen springen.”

Hoe hoog dat precies zou zijn, hangt af van elke kat afzonderlijk. Het kan gedeeltelijk te maken hebben met “de relatieve lengte van hun achterpoten en hun gewicht, volgens een studie in de Journal of Experimental Biology.”

7# Alles voor een slokje water

8

8# Zetelkat

9# Rasterpoes

Als je er nog steeds niet van overtuigd bent dat katachtigen speciale superkrachten hebben, wacht dan tot je hoort hoe flexibel ze zijn.

Celia legde uit dat: “Ze hebben vrij zwevende kleine sleutelbeenderen of sleutelbeendere, die niet aan de andere botten in hun skelet vastzitten. (De langere sleutelbeenderen van de mens zijn vastgemaakt aan het borstbeen en het schouderblad en ondersteunen deze samen.) ”

Plus: “Ze hebben 30 wervels, de botten die de wervelkolom vormen, met nog eens 18-23 wervels in de staart. Het zijn hun speciaal gedempte schijven tussen hun wervels die ervoor zorgen dat hun wervelkolom zo flexibel is. ”

Als gevolg van deze ongelooflijke anatomie kunnen katten hun lichaam in feite 180 graden naar links of rechts draaien. Dus nee, je was niet aan het hallucineren, en het was ook geen storing in de matrix.

10# Lig je lekker, poes?

11# Ruggesteun poes

12# Zwevende kat

13# De schreeuw van de poes

14# Handenstand

15# Een flexibel poesje

16# Koekoek

17# What the … ?

18# Easy now

19# Rustig, rustig

20# Is it a cat?

21# Een ideale plek om een dutje te doen

22# Evenwichtkunstenaar

23# Wat doe jij daar nou, Ferdinand?

24# Effe op de muur wandelen

25# Ik ben spider kat

26# Ik pas net in dit hoekje

27# Waar is mijn hoofd naartoe verdwenen??

28# Dikke poep

 

29# Help, ik zit vast!

30# Cat on a ledge

31# Gekke kat op de krabpaal

 

32# Kat met een buikje

33# En hop de muur op!

34# Effe een katteslaapje doen

35# Oh oh, heavy load

36# En stretch, en flex

37# Klop klop, mag ik binnen

38# En recht omhoog zegt de kat

39# En draaien maar

40# Ik ben er mee weg