22 augustus 2020

5 kinder seriemoordenaars die bijna wegkwamen met moord

Door sensationeel
Spread the love

Als het gaat om seriemoordenaars, hebben wetenschappers en psychologen lang gedebatteerd over de kwestie van natuur versus opvoeding. Hebben levensgebeurtenissen hen vatbaar gemaakt voor geweld, of zijn sommige mensen gewoon geboren om te doden?

Hoewel de meerderheid van de seriemoordenaars blanke mannen van middelbare leeftijd zijn, zijn er zeker anderen die niet in het typische profiel passen. Misschien wel het meest verontrustend zijn degenen die seriemoordenaars worden voordat ze zelfs maar de tienerjaren zijn gepasseerd. Het is gemakkelijk om een ​​moorddadige volwassene te belasteren, maar iemand haten die praktisch een kind is? Dat roept bij alle betrokkenen een hele reeks nieuwe emoties op.

Hier zijn vijf tiener-seriemoordenaars die probeerden weg te komen met moord. Ze werden allemaal opgepakt, maar als waarschuwing kunnen sommige lezers hun verhalen verontrustend vinden.

1. James Fairweather – 15 jaar oud

In 2016 werd James Fairweather veroordeeld tot minimaal 27 jaar gevangenisstraf nadat hij twee vreemden op brute wijze had vermoord. Fairweather zegt dat de moorden werden geïnspireerd door zijn obsessie met seriemoordenaars, met name zijn favoriet, Ted Bundy. Zijn eerste slachtoffer werd 102 keer gestoken terwijl hij dronken in een park lag, terwijl het tweede werd gedood met een bajonet.

Na het proces zei Fairweather’s moeder: “James Fairweather is een monster in onze ogen – en we zullen hem nooit kunnen vergeven.”

2. Charles Starkweather

Heb je ooit de film ‘Natural Born Killers’ gezien? De plot is geïnspireerd door het echte verhaal van Charles Starkweather en zijn 14-jarige vriendin, Caril Ann Fugate. Nadat ze Fugate’s moeder, stiefvader en tweejarige zus hadden vermoord, ging het paar twee maanden lang op een moordreis. Tegen de tijd dat ze werden opgepakt, waren er elf mensen dood. Starkweather werd ter dood veroordeeld door de elektrische stoel, terwijl Fugate 17 jaar diende voordat zij werd vrijgelaten.

3. Mary Bell – 11 jaar oud

Hoewel ze nog geen tiener was, werd Mary Bell bij haar misdaden bijgestaan ​​door haar 13-jarige beste vriend, Norma Bell, die geen familie was ondanks dat ze dezelfde achternaam had. Samen wurgden het paar twee jonge jongens van drie en vier jaar oud. Toen de politie Mary’s achtergrond onderzocht, kwamen ze erachter dat haar prostituee moeder haar mishandelde. Bij meer dan één gelegenheid probeerde ze Mary te vermoorden en dwong ze haar seksuele handelingen met mannen uit te voeren.

Terwijl Norma wegens haar zwakke geest werd vrijgesproken van de misdaden, zat Mary 12 jaar in een jeugdgevangenis. Tegenwoordig is ze grootmoeder en leeft ze anoniem onder een nieuwe naam.

4. William Heirens – 18 jaar oud

William Heirens begon op 13-jarige leeftijd met het plegen van kleine misdaden, maar vijf jaar later wendde hij zich tot moord. Nadat hij zijn tweede vrouwelijke slachtoffer op brute wijze had neergestoken, schreef hij met lippenstift een bericht op de muur. Er stond: ‘In hemelsnaam, vang me voordat ik nog meer dood. Ik kan mezelf niet beheersen. ” Helaas zou hij een zesjarig meisje vermoorden voordat de politie hem eindelijk zou pakken.

Heirens zaten 65 jaar in een gevangenis in Chicago voordat hij een natuurlijke dood stierf.

5. Jesse Pomeroy – 14 jaar oud

Het geval van Jesse Pomeroy is berucht vanwege zijn reputatie als een van Amerika’s eerste bekende tienerseriemoordenaars. In 1871, op 12-jarige leeftijd, begon Pomeroy jonge jongens in Massachusetts te vermoorden. Nadat zijn familie naar South Boston was verhuisd, zette hij zijn moordpartij voort en werd hij door de politie aangehouden, maar bracht hij slechts twee jaar door in een jeugdgevangenis.

Op 14-jarige leeftijd werd Pomeroy voorwaardelijk vrijgelaten en teruggestuurd naar zijn moeder. Korte tijd later werd hij echter schuldig bevonden aan het vermoorden van nog twee kinderen. Hij werd veroordeeld tot levenslang in de gevangenis en uiteindelijk overgebracht naar het Bridgewater Hospital for the Criminally Insane.